twitterfacebooklinkedinemail

Pages

26 de maig, 2014

Compartim allò que fem de robòtica educativa!

Els companys dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental ens van convidar a participar a la darrera sessió del "Seminari de dinamització en tecnologia de l'aprenentatge i el coneixement a primària" del CRP de Rubí. Ens van demanar si podíem compartir com estem dinamitzant la robòtica educativa al Consorci d'Educació de Barcelona, quins recursos tenim i com fem l'assessorament i l'acompanyament als centres.

Com podeu suposar, vam acceptar encantats... Ens agrada compartir les nostres línies de treball, les estratègies de dinamització, els recursos educatius i les experiències d'aula desenvolupades pels centres educatius.

La col·laboració entre territoris ha de potenciar-se al màxim... els recursos són els que són i, ara més que mai, hem de fer un esforç per estimular, valorar i potenciar tot allò que les persones podem aportar. 

Compartir és una de les activitats més maques que pot fer un docent. Tots podem sumar, aportant la nostra experiència docent, contrastant reflexions i plantejaments metodològics, i enriquint-nos amb la mirada pedagògica dels altres...



La nostra intervenció al seminari va tenir un plantejament de ludoteca, amb 6 estacions de treball:

La idea era fomentar la descoberta dels recursos, l'experimentació amb aquests i la valoració del seu potencial a nivell d'aula.




Com a mostra de la dinàmica de la sessió, un petit vídeo de dues mestres provant el Pro-Bot i fent una demo per la resta de companys.



A la part final de la sessió, vam fer una taula rodona, entre iguals, on tothom va dir la seva. Compartint la seva experiència d'usuari, plantejant dubtes i posant de relleu com tot aquest ventall de recursos poden funcionar molt bé a les aules.



Quan participes a una sessió amb mestres i professors t'adones que t'emportes molt, que t'enriqueix el contacte amb altres persones i que surts amb ganes de tornar a sumar.

Moltes gràcies per convidar-nos al seminari TAC!!!





1 comentari:

Josep Maria Silva ha dit...

Totalment d'acord Xavier,
Independentment de les xarxes que ja hi ha creades, la cerca d'espais per a compartir i on col·laborar aprofitant activitats organitzades i experiències ja engegades és fonamental i sobretot en aquells territoris on el desplaçament és així de fàcil.
Molts agraïts per la vostra col·laboració i segur que és l'inici de la posada en funcionament de la robòtica amb els centres d'aquest seminari.
Si necessiteu comptar amb nosaltres per a altres temes que tinguem més desenvolupats estarem encantats.