twitterfacebooklinkedinemail

Pages

27 d’abril, 2013

Programació - Tornem a l'escola amb l'Scratch

L'alumnat de 2n d'ESO de l'INS Joan d'Àustria ha tornat a la seva escola de primària, per a fer un taller a l'alumnat de 6è d'iniciació a la programació amb Scratch.

L'activitat es planteja dinamitzar l'aprenentatge de la programació educativa a l'entorn Scratch i apropar el conceptes bàsics de l'Scratch a través de la tutoria entre iguals i en contextos significatius d'aprenentatge, fent un especial èmfasi a la competències de l'àmbit lingüístic.


A la primera part de l'activitat, els alumnes de l'institut han preparat una sèrie de projectes (animacions, vídeojocs...) i els han presentat davant dels alumnes de l'escola. A la segona part, han treballat amb els més petits, i en grups, han jugat als videojocs que havien presentat, han creat senzilles animacions i els han explicat les nocions bàsiques d'Scratch.

L'experiència ens ha permès treballar les competències de l'àmbit lingüístic, incidint a la dimensió comunicativa i a la dimensió actitudinal.

Tornar a la seva escola, retrobar-se amb els mestres i compartir els seus projectes i crear-ne de nous amb l'alumnat de primària ha estat una experiència amb una càrrega emotiva i competencial molt important.